Måltidsplanlegger

♡ Mixed Nut Baklava ♡ Den mest overbærende godbiten som er elsket av alle. En forbedret

♡ Blended Nut Baklava ♡ Den mest overbærende godbiten som er elsket av alle. En forbedret versjon av min forrige oppskrift. Det kan virke langt, males det handler mer om presisjon siden oppskriften er enkel. Tilbered først sukkersirupen slik at den får tid til å avkjøles.
[SUGAR SYRUP]
1 og 1/four kopp hvitt sukker half of kopp rennende honning 3/four kopp kaldt vann 1 ss glukosesirup (valgfritt) Skvis sitronsaft 1 ts vaniljeekstrakt four kardemommestenger delt opp 1 liten kanelstang Tilsett alle ovennevnte ingredienser i en panne og kok opp mens du rører kontinuerlig for å løse opp alt sukker. Varm opp på middels flamme til det koker forsiktig. Reduser til lav varme og ikke rør i ca 15 minutter. Slå av flammen og sil den over i en kanne. Sett til facet og la den avkjøles.

[BAKLAVA]
Blits 50 g avskallede pistasjnøtter i en foodprosessor til en fin smule. Ta ut og sett til facet I samme prosessor tilsett 50g hver av mandler, valnøtter og hasselnøtter. Visp i en hakker til brødsmuletekstur. Tilsett half of kopp lys brunt sukker. 1 ts kanel pwd 1 ts kardemomme pwd. Bland godt til det er blandet og sett til facet. Smelt et par kopper ghee (jeg har ingen eksakte mål for dette da jeg bruker direkte fra karet). Ha dette klart med en konditorkost. Pensle litt smeltet ghee på stekepannen. Åpne opp filodeigen og mål størrelsen raskt etter ovnsbrettet ditt. Hvis filoen din er for stor og skjær den til nøyaktig størrelse ved å plassere brettet på toppen av deigen. Behold alle avskjæringene. Dekk forsiktig og umiddelbart all filoen med en fuktig klut. Få ett helt ark filo og legg på formen. Pensle på nok ghee til å dekke filoen. Legg til et nytt lag og gjenta. Etter de to første lagene kan du bruke de avkuttede delene til å lage lag. • Gjenta disse trinnene til du har gjort eight lag. Tilsett halvparten av den blandede nøtteblandingen og fordel jevnt til den dekker hele laget. Dryss litt malt pistasj på toppen. Ringle på litt smeltet ghee. Gjenta lagdelingsprosessen som før til du har gjort 6 lag. Tilsett den resterende halvparten av den blandede nøtterblandingen, Gjenta samme prosess som før. **fortsetter i kommentarfeltet**

Related Articles

Back to top button