Måltidsplanlegger

Kinesiske dampede egg Jeg er alltid på utkikk etter nye måter å tilberede og spise…

Kinesiske dampede egg Jeg er alltid på utkikk etter nye måter å tilberede og spise egg på. Nylig har jeg sett en versjon av denne oppskriften på hjulene mine, så jeg var nysgjerrig på å prøve den også. Først trodde jeg at jeg hadde rotet bort oppskriften fordi jeg hadde stivnet egg-til-vann-blandingen, males så sakte kunne jeg se at vaniljesausen satt. Den så lett, silkemyk og vinglete ut som jello! Jeg pisket ett egg grundig med dobbelt så mye varmt vann, ingefær-hvitløkspasta og litt buljong. Jeg silte blandingen over i en liten bolle for å fjerne eventuelle klumper og bobler (dette trinnet er valgfritt, males gjør definitivt en forskjell for den endelige teksturen). Plasserte bollen i en kjele med kokende vann og dekket kjelen med lokk. Midtveis, tilsatt litt hakket grønn løk og gressløk og dekket igjen pannen. Det tar rundt 10 minutter til sammen for å sette seg helt. On-line råd foreslår å dekke bollen med matfilm for å forhindre at kondens ødelegger overflateteksturen. Males da jeg synes det er sløsing og unødvendig med plastfilm, ignorerte jeg dette rådet. Når den var ferdig, kledde jeg den med litt soyasaus (stikk hull i det dampede egget for å la soyasausen trekke igjennom), sesamolje, sprøstekt løk og Shichimi. Det smakte som en fløyelsmyk eggekrem, males veldig velsmakende og full av smak. Med litt tykt brød spiste jeg en fantastisk søndagsfrokost for én. Denne måten å tilberede egg på vil være en utmerket måte å sette eggemenyen på for en brunsjmeny. Oppskriftsinspirasjon: crimson.home.spice

Related Articles

2 Comments

Back to top button